15 Haziran 2014 Pazar

Yufkadan Mantı













Malzemeler:2 yufka
1 kuru soğan
200 g kıyma
1/2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
zeytinyağı
1 su bardağı ayran

Üzeri için:Yoğurt
Kırmızı pul biber
zeytinyağı

Hazırlanışı:

Soğanlar ince bir şekilde doğranır.
Bir tavaya zeytinyağı dökülerek soğanlar kavrulur.
Üzerine salça eklenerek karıştırılır.
Kıyma ilave edilerek kavrulur.
En son tuz ve karabiber eklenir.
Yufkalar ortadan ikiye ayrılır.
Üzerine fırça ile ayran sürülür.
Uzun kenarına kıymalı harç konarak sarılır.
Önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir.
Küçük bir tavada zeytinyağında pul biberler kızdırılır.
Mantıların üzerine yoğurt ve kızdırılmış pul biber dökülür.






Hiç yorum yok: