21 Temmuz 2013 Pazar

Dane-i Osmaniye Pilavı

















Yapılışı :

Kırmızı biber jülyen biçiminde ve havuç küçük küçük doğranır.
Tavada yağ eritilir, zeytinyağı da eklenir ve doğranmış biber ve havuç kavrulur, içine bezelye, fıstık ve kuş üzümü de eklenerek kısık ateşte kavrulur.
Pirinçler üzerini bir parmak aşacak şekilde kaynar suda biraz bekletilir.
Süzüldükten sonra sebzelerle kavrulur ve üzerine et suyu eklenir, biraz tuz ve karabiber eklenir ve kısık ateşte pişirilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar
denenmemiş lezzetleri sevenlere önerilir
herkesin bildiği üzere osmanli ağzının tadını çok iyi biliyormuş denemenizi öneriyoruz
tarife göre yapmanız yeterli
afiyetler olsun

Gamze dedi ki...

Yorumunuz için teşekkür ederim.