2 Haziran 2014 Pazartesi

Yoğurtlu Yumurta / Çılbır



 Malzemeler: 
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5,6 kaşık yoğurt
tuz, kırmızı pul biber
arzuya göre nane
Su ve 1 tatlı kaşığı sirke


Hazırlanışı:
Bir kapta yoğurt azıcık tuzla pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır.
Bir tencereye su konur, içine tuz ve sirke eklenerek kaynatılır.
İçine alçaktan yumurta kırılır ve pişmesi için 4,5 dk beklenir.
Kevgir yardımıyla alınarak yoğurdun içine konur.
Diğer yumurta da aynı şekilde pişirilir.
Üzeri için bir tavada zeytinyağı ve kırmızı pul biber kızdırılır ve yoğurdun üzerine dökülür.
Arzunuza göre nane ile süsleyebilirsiniz. 






Hiç yorum yok: