31 Temmuz 2012 Salı

Güveçte Körili Tavuk

















Malzemeler:


700-800 gr tavuk
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Birer adet kırmızı ve yeşil biber
2/3 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
350 gr mantar
3 yemek kaşığı köri sosu
1 kutu krema
4-5 dilim incecik kesilmiş kaşar peynir

Hazırlanışı:

Tavaya yağ ve incecik doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur sonra sarımsaklar ilave edilir.
İnce doğranmış biberler de ilave edilir.Biberler kavrulduktan sonra küp şeklinde doğranmış tavuklar eklenerek kavrulur daha sonra ufak doğranmış mantarlar eklenir ve pişirilir.
3 kaşık köri sosumuz da eklenir 2-3 dk pişirilir.Krema eklenir ve 1-2 dk kısık ateşte pişirilerek güveç kablarına dökülür üzerine ince bir dilim kaşar peynir koyulur 6-7 dk fırında ısıtılır.

Afiyetler olsun :))

2 yorum:

yasasınyemekyemek dedi ki...

Immmm,tarifi yaptım ve sabırsızlıkla iftarı bekliyorum.Körinin kokusu bile mükemmel!Misss ,ohhhhhh:))

Gamze dedi ki...

:) Afiyet olsun canım benim.