9 Haziran 2014 Pazartesi

Karamelli Cevizli Elmalı Kek

                                    
                                                                       Malzemeler: 
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
100 g ceviziçi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı pirinç unu
2 çay kaşığı tarçın
4 kahve fincanı un


Tabanı için:
3 elma


Karamel sosu için:

1 çay bardağı şeker
1 kutu krema


Üstü için:
50 g ceviziçi















Hazırlanışı :

Yumurtalar 3-4 dk çırpılır.
İçine şeker eklenerek 5 dk daha çırpılır.
İçine zeytinyağı, süt ilave edilerek tekrar karıştırılır.
Un, pirinç unu, kabartma tozu da ilave edilerek karıştırılır.
En son olarak vanilya ve ceviz içi de eklenir ve son bir kez daha karıştırılır.
Kelepçeli kek kalıbı yağlanır ve elmalar soyulup dilimlenerek tabana dizilir.
Üzerine kek harcı dökülerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dk pişirilir.

Sosun Hazırlanışı :
Küçük bir tencereye şeker dökülür ve düşük ısıda ısıtılır.
Şeker eridikten sonra yavaş yavaş krema dökülerek kaşıkla sürekli karıştırılır.
Fırından çıkan kek biraz soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilir.
Üzerine karamel sosu dökülerek cevizle süslenir.

Hiç yorum yok: