3 Haziran 2012 Pazar

Cheesecake









Cheesecake tarifi:

kelepçeli kek kalıbı

Tabanı için;

















3 paket yulaflı bisküvi
3 kaşık süt
1 çay kaşığı tarçın
120 gr tereyağı

İçi için;
4 yumurta
2 fincan pudra şekeri
400 gr. labne peyniri
3 kaşık süzme yoğurt
1 tutam tuz
1 limon kabuğunun rendesi
50gr krema





















Sosu için;
Çikolata sosu

Yapılışı:

Taban yapımı;
Bisküviler rondoda öğütülür.Bir kabın içine dökülür ve içerisine tarçın,eritilmiş tereyağı,süt ilave edilerek iyice karıştırlır.

Kelepçeli kek kalıbımız tereyağı/margarinle yağlanır.Ve Hazırladığımız taban kaba dökülür ve kaşık yardımıyla yayılır.İçini hazırlayana kadar buzdolabında bekletilir.

İçinin yapımı;
Öncelikle 2 ayrı kaba yumurtanın sarıları ve akları alınır.Yumurta akına bir tutam tuz ilave edilir ve çırpıcıyla köpürene kadar çırpılır.
Diğer kabımızda bulunan yumurta sarılarına pudra şekeri dökülür ve çırpılır sonra süzme yoğurt ve limon kabukları da ilave edilir ve çırpılır.En son labne peyniri ile krema da dökülerek çırpılır.
Daha önceden çırpılan yumurta akı karışıma dökülür ve iyice karıştırılır(çırpıcı olmadan çok sulanmasın diye)
Buzdolabında beklettiğimiz taban alınır ve kek kalıbının içine hazırladığımız karışım dökülür.160 derecede 45 dk pişirilir.
Daha sonra soğumaya bırakılır ve en az 4 saat olmak üzere buzdolabında bekletilir.

Üstü için ben hazır çikolata sos kullandım,isterseniz cheesecake için farklı soslar kullanabilirsiniz.(cheesecake soğuduktan sonra sos dökülür tekrar buzdolabında bekletilir)

Afiyet Olsun:)


Gamze

Hiç yorum yok: