8 Haziran 2014 Pazar

Kavurmalı Kaşarlı Pide























Malzemeler:

4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşağı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı

İç Malzemesi İçin:4-5 yemek kaşığı zeytinyağı ya da eritilmiş tereyağı
250 g kavurma
1 su bardağı kaşar rendesi

Üzeri için :
1 yumurta sarısı 




 Hazırlanışı :

Ilık suyun içine, maya, tuz ve şeker atılır ve maya eriyene kadar karıştırılır.
Yoğurma kabının içine un konarak ortası açılır ve içine mayalı su  ve sirke ile yoğurt eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır ve daha sonra yoğrularak 1 saat mayalanması için bekletilir.
Mandalina büyüklüğünde hamur alınarak pide hamuru açılır.
İçine fırça yardımıyla azıcık zeytinyağı ya da eritilmiş tereyağı sürülerek üzerine kavurma konarak hamur iki taraftan kapatılır.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dk 190 derecede pişirilir.
Piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşarlar konarak fırında 4-5 dk kaşarlar eriyene kadar bekletildikten sonra servise hazırdır.


Hiç yorum yok: