15 Temmuz 2010 Perşembe

Armutlu bisküvili toplar


Çikolatalı topların ardından elde kalan malzemelerle tamamen uydurarak yapılmış olup ,bundan sonra mama listemde vazgeçilmezler arasında yer almayı hak eden mucizevi toplar..:D

Neyse artık malzemelere geçelim..

Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
yarım su bardağından az süt
2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
bir kaç tutam tarçın
25gr margarin
bir paket vanilya
2 armut
1 avuçtan az kuru üzüm

yapılışı
2 paket petibör bisküviyi rondodan geçirerek un haline getiriyoruz sonra,bir kaba alıyoruz.(bir kase kadar ayırabilirsiniz topların üzerini süslemek için)Armutları soyup küçük dilimlere bölüp rondoya koyuyoruz ,dilerseniz üzümleri de beraberinde koyabilirsiniz ,sonra bunu da un haline gelmiş bisküvilere ekleyip geri kalan malzemeleri de üstüne ekliyoruz.Margarinimizi eritip ilave ediyoruz.Hamur kıvamına gelene kadar karışımımızı yoğuruyoruz ve küçük toplar halinde avucumuzda yuvarlıyoruz.üzeri için isterseniz fındık içi ,hindistan cevizi ya da benim yaptığım gibi kenara ayırdığım bir kase un halindeki bisküvilere birazcık tarçın ve rondodan geçirilen fındık içlerini ilave ederek top şeklini verdikten sonra karışıma bulayarak buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.^___^
ö

Hiç yorum yok: