7 Haziran 2014 Cumartesi

Elmalı Havuçlu Etimek Tatlısı


Malzemeler:  
15 adet etimek
2 adet havuç
3 adet kırmızı elma
4 yemek kaşığı şeker
100 g dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı dolusu tarçın

Kreması için : 

5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

2 su bardağı ılık su
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu























Hazırlanışı :
Bir borcama etimekler dizilir.
Havuçlar ve elmalar rendelenir ve tavaya alınarak şekerle beraber karıştırılarak pişmeye yakın üzerine tarçın ve ceviz eklenir, harç suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Bir tencereye şekerin yarısı konarak düşük ısıda eritilir.
Karamelleşnce üzerine su eklenerek  kalan şeker  ve limon suyu da eklenerek şeker eriyene dek ısıtılır.
Etimeklerin üzerine havuçlu elmalı harç ilave edilerek üzerine şerbet eşit olarak dökülür.
Bir tencereye muhallebi malzemeleri eklenerek pişirilir ve piştikten sonra harcın üzerine dökülür.
3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun

^___^
 

Hiç yorum yok: