14 Haziran 2014 Cumartesi

Lavaşlı Yağlama



























Malzemeler
3 adet tortilla lavaş
300 g kıyma
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
zeytinyağı ve tereyağı
tuz

Sosu için:
Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı 
Soğanlar ince şekilde doğranır.Bir tavaya zeytinyağı konarak kavrulur.
Üzerine ince doğranmış biberler eklenerek kavrulur.
Daha sonra kıymalar eklenir.
Domatesler rendelenir ve tavaya eklenerek içine tuz atılarak pişirilir
Lavaşlar isterseniz küçük yuvarlak parçalar halinde kesebilirsiniz.
Tereyağı eritilir ve lavaşların üzerine fırça yardımıyla sürülerek kıymalı harç konarak yayılır.
Önceden ısıtılmış fırında 5 dk ısıtılır.
Isınan yağlamalar üst üste konarak servis yaparken üzerine yoğurt dökebilirsiniz.






Hiç yorum yok: