21 Ağustos 2012 Salı

Çikolatalı Mus Pasta/Mousse Cake




















Malzemeler:
4 yumurta

1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır nişastası ya da mısır unu
1 paket vanilya
3/4 su bardağı elenmiş un
1 tutam tuz
160 gr çikolata(80 gr bitter,80 gr sütlü çikolata kullandım)
1 çay bardağı krema
2 kaşık tereyağı

Mousse için:
1 yemek kaşığı kahve
1 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı krema
160-200 gr çikolata(80 gr bitter kullandım geri kalanı sütlü)

üstü için:
80 gr beyaz ya da sütlü çikolata

1 tatlı kaşığı kakao































Yapılışı:
Yumurtaların sarıları ve akları ayrılır.Sarıları mikserle krema kıvamını alıncaya kadar 10 dk çırpılır daha sonra pudra şekeri de ilave edilerek 3-4 dk daha çırpılır.
Akları bir fiske tuz atılarak ayrı bir kabın içinde iyice köpürünceye kadar çırpılır.
Sarıların içine un,nişasta ve kakao eklenerek karıştırılır iyice.
Aklar da ilave edilerek yumurtanın akları sönmemesi için alttan yukarıya doğru karıştırılr.
Bir tavada tereyağı eritilir,krema dökülür 1 dk karıştırılır ve içine 160gr parçalanmış çikolata konulur ,eriyinceye kadar karıştırılır.20 dk bekletilir ve iyice soğuduktan sonra yumurta karışımlarının içine dökülür karıştırılıp yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.180 derecede 20 dk civarı pişirilir.
Pasta tabağına ters çevrilerek konulur.
Üzeri için :

Küçük bir tavada tereyağı eritilip içine krema konulur ,kahve ile sıcak su birlikte açılır ve tavaya dökülür 1-2 dk karıştırdıktan sonra içine çikolata parçaları dökülür.Eritilip soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra kekin üzerine dökülür.
İster beyaz ister bitter ya da sütlü çikolata rendelenerek kek süslenir ,tel süzgeç yardımıyla bir tatlı kaşığı kakao rendelenmiş çikolataların üzerine dökülür 4-5 saat buzdolabında bekletilir.(1 gün bekletilirse tadı çok daha güzel oluyor)
Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok: