14 Haziran 2014 Cumartesi

Patlıcan Kanepe







Malzemeler

1 adet ince patlıcan
4-5 adet kiraz domates
1 ince dilim beyaz peynir
4 dal maydanoz
3 ince dilim kaşar peyniri
Kızartmak için zeytinyağı

Hazırlanışı

Patlıcanlar halka şeklinde çok ince olmayacak biçimde kesilerek kızgın yağda kızartılır.
Kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerine alalım.
Bir kasenin içine beyaz peynir ve doğranmış 2 dal maydanoz yaprağı konarak çatal yardımıyla ezilir.
Yağı süzüldükten sonra patlıcanlar borcama alınır.
İnce dilimlenmiş kaşar peyniri patlıcanların boyutlarına göre kesilerek üzerine konur.
Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesler eklenir ve üzerine beyaz peynir harcı da eklenerek önceden ısıtılmış fırına verilerek kaşarlar eriyinceye kadar ısıtılır.

Hiç yorum yok: