2 Haziran 2014 Pazartesi

Çikolatalı Tart



























Malzemeler: 


3 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağına yakın süt (150 ml)
5-6 kaşık eritilmiş tereyağı ( 50-60 g)
1/2 çay kaşığı tarçın

Çikolata harcı için:
2 paket bitter çikolatalı puding
1 çay bardağına yakın  şeker (60 g)
4 su bardağı süt
240 gr bitter çikolata
1 kutu krema (200 g)

Üzeri için: 
Rendelenmiş çikolata



Hazırlanışı : 

Bisküviler kırılır ve bir kabın içinde içine yağ ve tarçın eklenerek ve azar azar süt eklenerek yoğrulur.


Orta boy bir kelepçeli kalıba harç iyice yayılarak dinlenmeye bırakılır.

O sırada küçük boy bir tencerenin içine pudingler, şeker ve süt konulur ve pişirilir.


Ayrı bir tavada krema ısıtılırken içine çikolatalar parçalanarak konur ve eritilir.

Muhallebi piştikten sonra içine eriyen çikolatalar eklenir ve karıştırılır.

Bisküvi tabanının üzerine dökülür, soğumaya yakın buzdolabında konarak 1 gün bekletilir.

Servis yaparken üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz. 


Not: Tart mutlaka buzdolabında bekletilmeli, aksi halde fotoğraftaki gibi çikolata harcı istenilen kıvamdaki gibi sert olmuyor. Ayrıca ben 160 gr çikolata kullandım, yetersiz gördüğüm için tarifte 240 gr çikolata olarak verdim.

 Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: