24 Eylül 2012 Pazartesi

İncirli Tart


























Malzemeler:
125gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta(1 yumurtanın sarısı ayrılacak üzerine sürmek için)
2-3 damla limon suyu
3-4 bardak un


Harcı için:

6-7 tane kuru incir (yaş incirde kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
(Yaş incir kullanmayacaksanız eğer )yarım çay bardağından biraz fazla krema
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri




Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılır ve hamur elde edilir.Bir parça hamur ayrılır.(üzerine şerit yapmak için)
Tart kabı yağlanır ve hamur içine yayılır.

Harcın yapılışı:
İncirler 2-3 parçaya kesilir,robota konur içine bir yemek kaşığı tarçın da eklenerek 1-2 dk robottan geçirilir.
Bir tavaya incirler dökülür,içine şeker ceviz içi ilave edilerek şeker karamelize olana dek karıştırılır.
Biraz krema eklenerek tekrar karıştırılır ve hamurun içine dökülerek yayılır.
Kalan hamurlardan şeritler yapılarak üzerine konulur.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25dk pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülür.

Afiyet Olsun  


Hiç yorum yok: