31 Mayıs 2014 Cumartesi

Perde Pilavı


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kuş üzümü
25 g dolmalık çam fıstığı
100 g badem
1/2 çay kaşığı yenibahar, tarçın, karabiber
Bir miktar tuz 




Hamur için : 

2 su bardağı elenmiş un
175 ml  su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
bir tutam tuz

























Hazırlanışı : 

Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve  30 dk kadar dinlenmeye bırakılır.
Kuş üzümleri yıkanarak 10,15 dk suda bekletilir ve süzülür.
Bademlerin kabukları kolayca soyulması için kaynar suda biraz bekletilir.
Bir miktar badem daha sonra hamurun üzeri için kullanılmaz üzere bir kenara ayrılır.
Kalan bademler bir tavaya zeytinyağı dökülerek fıstıklarda eklenerek kavrulur.
Pirinçler yıkanır ve kavrulmuş badem, fıstıklara eklenerek karıştırılır.
Daha sonra içerisine kuş üzümleri de eklenerek 3 bardak sıcak su dökülerek baharat ve tuzlar eklenerek pişirilir.
Piştikten sonra demlenmesi için pilav biraz bekletilir.O sırada hamur merdane yardımıyla kullanacağınız fırın kabına  göre açılır.
Fırın kabı yağlanır ve üzerine bademler istediğiniz şekilde dizilir.Üzerine açılan hamur konur ve içine pilav konarak kenardan sarkan hamurla kaplanarak önceden ısıtılmış fırında 195 derecede 30-40 dk pişirilir.
Piştikten sonra ters çevrilerek dilimlenir.

Not: Arzunuza göre pilavı etli de yapabilirsiniz.










Hiç yorum yok: