31 Mayıs 2014 Cumartesi

Fırında Mantarlı Et Sote



 
Malzemeler: 

250 gr kuşbaşı et
1 kuru soğan
2 adet yeşil biber
7 adet kiraz domates
15 adet mantar
1/2 yemek kaşığı salça
2 çorba kaşığı zeytinyağı
ince dilimlenmiş 4 adet kaşar peyniri 
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede et suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Bir tavaya yağ dökülür ve ince doğranmış soğanlar kavrulur, içine mantarlar ve ince doğanmış biberler eklenerek sotelenir.
Daha sonra salça ve doğranmış domateslerle et eklenerek sotelenir. 
İçine bir miktar kaynar su dökülerek pişirilir.En son baharatlar da eklenerek güveç kaplarına alınır.


Üzerine ince dilimlenmiş kaşar peyniri konularak maydanozla süslenir.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyerek kızarıncaya kadar ısıtılır.







Hiç yorum yok: