10 Mayıs 2014 Cumartesi

Fırında Sebzeli Güveç




Malzemeler:
200 gr taze fasulye
2 orta boy patates
1 orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates ve havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
 
Hazırlanışı :
1-Patatesler ve fasulyeler doğranır, bir tencerede azıcık pişirilir.
2- Bir tencereye soğanlar kavrulur, içine ortadan ikiye ayrılmış sarımsaklar ilave edilir.Sonra salça eklenerek karıştırılır.
3-Biberler doğranır ve kavrulur, daha sonra havuçlar da doğranarak ilave edilir.
4- Az pişmiş sebzeler de ilave edilerek kavrulur, içine 2-3 su bardağı su konularak 15-20 dk pişirilir ve daha sonra güveç kabına alınarak üzerine maydanozlar ve dilimlenmiş domates konarak fırına verilir. 30 dk  185 derecede pişirilir.( Tencerede hiç yapmak istemezseniz fırında 2 saate yakın  pişirebilirsiniz)




Hiç yorum yok: