24 Mayıs 2014 Cumartesi

Fırında Soslu Sebze Kızartması

                                                                       

                                                                         Hazırlanışı: 

3 adet kabak
4 adet biber
2 adet küçük boy kırmızı biber
2 küçük boy patlıcan
zeytinyağı
tuz

Sosu İçin 
4 adet domates
4 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz





Hazırlanışı: 
Patlıcanlar alacalı soyulur, kabaklar ve patlıcanlar küp şeklinde doğranır.
Biberlerin içi temizlenerek küp şeklinde doğranır.
Üzerine zeytinyağı ve tuz dökülerek harmanlanır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek önceden ısıtılmış 220 derecede pişirilir.

Sebzeler pişerken bir tencerede su kaynatılır,domateslere bıçak yardımıyla çizik atılarak kaynamış suyun içine  bırakılır.1-2 dk bekledikten sonra alınan domateslerin kabukları rahatça soyulur.
Domatesler küçük küpler şeklinde doğranır.
Tavaya zeytinyağı dökülür ve domatesler ve ince doğranan sarımsaklar eklenerek sotelenir.
Tuz eklenerek, pişen sebzelerin üzerine dökülerek servis edilir.







Hiç yorum yok: