10 Mayıs 2014 Cumartesi

Krepli Börek

 
Malzemeler:
2 Yumurta
1  çay kaşığı tuz
1.5 Su bardağı süt
1 şişe soda 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağına yakın un
tavaya sürmek için tereyağı

İç malzemesi:
200 gr. beyaz peynir 
250 gr kaşar peyniri 
10 dal maydanoz

Üzeri için:  1 su bardağı kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Tereyağı hariç bütün malzemeler tel çırpıcıyla karıştırılır.
  2. Tava tereyağı ile yağlanır, krep hamurundan 1 kepçe alınarak tavaya dökülür, pişince diğer yüzü de çevrilerek pişirilir.
  3. Bir tabağa konulur üzerine beyaz peyniri ve kaşar peyniri serpiştirilerek, aynı şekilde diğer krepler hazırlanır ve üzerine konulur ve harç eklenir. 
  4. En son üzerine sadece kaşar peyniri  eklenir  ve tereyağı küçük parçalara kesilerek üzerine konulur.
  5. 200 derecede kaşar peynirleri eriyene kadar ısıtılır.
(26 cm bir tava kullanırsanız toplamda 8 adet krep ortaya çıkıyor.Ben 7 krep kullanarak yaptım ) 




Hiç yorum yok: