24 Mayıs 2014 Cumartesi

Milföyde Orman Kebabı


Malzemeler: 

1 kase bezelye
10-15 adet arpacık soğanı
1 orta boy kuru soğan
1 büyük boy havuç
1 büyük boy yeşil biber 
13-14 adet kiraz domates
400 gr kuşbaşı et (ben kavurma kullandım)
1 büyük boy patates
zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz, karabiber  
üzeri için biraz maydanoz
10 tane milföy hamuru
1 yumurta sarısı 




























Hazırlanışı: 
Etler bir tencereye konur ve suyu çekinceye kadar pişirilir.Patatesler, havuçlar küp küp doğranır.
Bir tavada soğanlar kavrulur, içine salça eklenir karıştırılır, daha sonra ince doğranmış biberler de eklenerek kavrulur ve etlerin içine eklenir, arpacık kiraz domatesler dörde bölünür, arpacık soğanlar,sebzeler ilave edilerek biraz su konur ve suyu çekene kadar pişirilir.Piştikten sonra tuz ve karabiberde eklenir.
Isıya dayanıklı 10 kasenin içine ya da bir tepsiyi kullanabilirsiniz, kaseler yağlanır, içine milföyler yerleştirilir, üzerine yemekten 2 kaşık konur ve maydanozla süslenir ve milföyün kenarlarına yumurta sarısı sürülerek 180 derecede milföyler kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: