3 Mayıs 2014 Cumartesi

Sosu Yumurtasız Islak Kek


























Malzemeler :
3 yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
150 gr tereyağı 
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Aldığı kadar un 

Sosu İçin: 
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağına yakın şeker
1 çorba kaşığı dolusu Sarelle kakaolu fındık ezmesi
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı tereyağı





















Hazırlanışı:

1- Yumurta ve şeker 4-5 dk kadar çırpılır.
2- Bir tencerede tereyağı eritilir.
3- Kakao, eritilen tereyağı, süt, vanilya eklenerek tekrar çırpılır.
4- Un ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılır.
5-Yağlanmış tepsiye dökülerek 185 derecede 25-30 dk pişirilir.
6- Kek pişerken sosu hazırlamak için bir tavaya tereyağı eritilir içine süt, şeker, kakao ve kakaolu fındık ezmesi ilave edilerek, kısık ateşte 7-8 dk ısıtılır.
7-Sos soğumaya bırakılır , kek piştikten sonra sosun bir kısmı üzerine dökülür, kek dilimlenir ve kalan sos da dökülür.



Hiç yorum yok: