22 Ağustos 2012 Çarşamba

Sandal Sefası



Malzemeler:
3 adet kabak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
bir çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
Biraz rendelenmiş kaşar
Yapılışı:

Kabaklar tuzlu suda haşlanır ve dik bir şekilde ortadan ikiye bölünür.İçi oyularak çekirdekleri çıkartılır.
İçi için beşamel sosu hazırlayacağız.
(İsterseniz kabakların içine kıyma koyup,üzerine beşamel sos ya da domates sosu da dökebilirsiniz.)
2 yemek kaşığı tereyağı eritilir içine un konulur ve kavrulur.Süt ilave edilir,tuz ve karabiber konulur, krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
Daha sonra kabakların ortasına sos dökülür ve üzerine kaşar serpilir ve çok az su konularak borcama yerleştirilir.Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

İçine isterseniz kıymalı harç hazırlayıp üzerine beşamel sosu dökerseniz daha lezzetli olacaktır.

 Afiyet olsun






Hiç yorum yok: