22 Ağustos 2012 Çarşamba

Fransız Soğan Çorbası

















Malzemeler:
4 adet soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı un
1 litre et ya da tavuk suyu
tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
3-4 kaşık tereyağı/zeytinyağı
4-5 dilim ekmek
rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:
Soğanlar piyazlık ,sarımsaklar küçük dilimler halinde kesilir.İyice pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra içine un ilave edilerek 2-3 dk daha kavrulur ve sonra 1 litre et suyu yavaş yavaş eklenir ve kaynamaya yakın baharatları eklenir.
(isterseniz blender ile karıştırabilirsiniz)
Çorba kaselere ya da güveç kabına dökülür üzerini kaplayacak şekilde ekmek konulur ve üzerine rendelenmiş kaşar serilir ve fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.



Bon apetit :)))


Hiç yorum yok: