10 Ağustos 2012 Cuma

Fırında milföylü kremalı mantar çorbası


(10 kişiliktir)
Malzemeler
350 gr mantar
1 küçük boy soğan
4 kaşık tereyağı
1su bardağı süt
yarım çay bardağı krema
1 fiske hindistan cevizi
tuz,karabiber
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un
Üstü için:

10 yaprak milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı

Mantarlar yıkanır ve 4 parçaya bölünür ve Yarım limon suyu üzerine gezdirilerek 5-6 dk bekletilir.
Daha sonra robottan geçirilerek mantarlar 2 kaşık tereyağında sotelenir.
Soğanlar incecik doranır ve bir tencerede az yada kavrulur.
Sotelenen mantarlar tencereye eklenir ve karıştırılır.4 su bardağı su ilave edilir ve kaynatılır.
1 bardak sütün içerisine 1 kaşık un ekleyerek iyice karıştırılır ve kaynayan çorbaya dökülür,içine Hindistan cevizi ve baharatlar eklenir,2-3 dk kaynatılarak krema eklenir ve 1 taşım kaynatılarak ocaktan alınır.Güveç kaplarına dökülür.
Milföy hamuru ortadan kesilerek oklava yardımıyla birazcık genişletilerek açılır.
Köşelerden içe doğru üçgen biçiminde ortaya gelmeden kesilir ve kaselerin üzerine konulur.Yumurta sarısı üzerine sürülerek 180 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok: