2 Nisan 2015 Perşembe

Portakallı Enginar















         Malzemeler:
1 adet kuru soğan
3 adet taze portakal suyu
320 g garnitür konservesi
8 adet enginar konservesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığından az toz şeker
1 limon suyu
biraz tuz
















 
Hazırlanışı:

Soğanlar ince doğranarak zeytinyağında kavrulur.
İçine garnitürler eklenir.
Enginarlar ters çevrilerek garnitürlerin üzerine konur.
Üzerine sırasıyla portakal suyu, tuz, limon ve şeker eklenerek düdüklü tencerede 15 dk pişirilir.
(Enginarların daha yumuşak olmasını istemiyorsanız düdüklüde pişirmenize gerek yok.)
Piştikten sonra enginarların içi garnitürle doldurularak servis edilir.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: