3 Nisan 2015 Cuma

Mayasız Ekmek















Malzemeler:
Yeterince tam buğday unu
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı ayran
1 yemek kaşığına yakın tuz

   Üzeri için 
1 yumurta sarısı
Çörek otu 



Hazırlanışı
Bir kabın içine 3 su bardağı un dökülür ve içine geri kalan malzemeler eklenerek önce tahta kaşıkla karıştırılır, hamur kıvamına gelinceye kadar un eklenir ve daha sonra yoğrularak 1 saat dinlendirilir.
Şekil verilerek  un serpilmiş ya da yağlı kağıt kullanılmış tepsiye konur.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 45-50 dk pişirilir.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: