20 Nisan 2015 Pazartesi

Limonlu Cheesecake

                                                                       

                                                                      Malzemeler:
                                                                       Tabanı için:

3 adet yulaflı bisküvi
150 gr tereyağı
1 fincan süt
1 çay kaşığı tarçın


İçi için:
3 yumurta
400 gr labne peynir
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 fincan şeker
1 limon kabuğu

Sosu için:
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su 
1 adet limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
renk vermesi için 1 çay kaşığı zerdeçal
1 paket vanilya













Hazırlanışı:

Bisküviler rondodan geçirilir ve bir kabın içine dökülür, içine eritilmiş tereyağı ve süt konarak tahta kaşıkla karıştırılır ve daha sonra yoğrulur, hamur kıvamına gelince kelepçeli kalıbın içine konarak, 20 dk buzlukta bekletilir.

Bir kabın içerisine süzme yoğurt, labne eklenir ve çırpılır.Ardından şeker ve yumurtalar eklenir ve tekrar çırpılır daha sonra un, nişasta ve limon kabuğu eklenerek çırpılır.Kelepçeli kalıbımızın içine (ben yağlı kağıt kullandım)tabanın üzerine dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 1 saate yakın 170 derece pişirilir.

Piştikten sonra dışarıda soğumaya bırakılır, soğuyunca buzluğa 20 dk için konur.
Çelik bir tavanın içine su, süt, limon kabuğu zerdeçal,nişasta ve kullanacağımız şekerin yarısı ilave edilir.Ayrı bir sos tenceresinde limon suyu ile geri kalan şeker eklenerek pişirilir.
Biraz sulu bir kıvamdayken  nişastalı karışımımız süzgeçten geçirilerek sos tavasının içine dökülerek pişirilir.En son ocağın altını kapadıktan sonra vanilya eklenir ve çırpıcıyla karı
ştırılır.Biraz soğumaya bırakılır ve ılık bir şekildeyken cheesecake üzerine dökülerek buzdolabında 4-5 saat bekletildikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun 


Hiç yorum yok: