20 Nisan 2015 Pazartesi

Kaymaklı Ruşeymli Ekmek

                                                                     
                                                                     Malzemeler :

1 kase yoğurt yüzlerinden alınmış kaymak 
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ruşeym un
aldığı kadar tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığından az tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil



























Hazırlanışı:
Bir kaba biraz un, karbonat,tuz, tarçın, zencefil, kaymak konur ve ılık su azar azar dökülerek tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.Daha sonra yoğrulur, hamurumuz normal hamur kıvamından biraz daha cıvık olacak şekilde olmalı.Pişireceğimiz borcamın içine un serperek ya da yağlı kağıt koyarak hamur  içine konulur ve 7-8 saat mayalanmaya bırakılır.Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 40-50 dk  180 derecede pişirilir.Piştikten sonra beze sarılarak soğumaya bırakılır.Daha sonra sofralarınıza katılmaya hazırdır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: