20 Nisan 2015 Pazartesi

Hünkar Beğendi






















Malzemeler:

300 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Beğendisi için:
2 kavanoz  közlenmiş patlıcan konservesi (1040 g)
3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Bir tencerede etler zeytinyağında kavrulur.
Üzerine ince doğranmış sarımsak ve soğan, biber ve domates salçaları eklenerek kavrulur ve daha sonra birazcık sıcak su ve tuz, karabiber ilave edilerek pişmeye bırakılır
(Ben düdüklü tencerede etlerimi bişirdim, daha sonra soğan ve salçayla kavurdum)

Büyük boy bir tavada tereyağı eritilir, üzerine un eklenerek iyice karıştırılır.Daha sonra sütün bir kısmını eklenerek karıştırılmaya devam edilir.İçerisine patlıcanlar eklenir ve daha sonra kıvamını ayarlamak için ihtiyaç duyduğumuz ölçüde geri kalan sütü azar azar dökerek tuz, karabiber ve kaşar rendesini de ekleyerek 3-4 dk daha pişiriyoruz.

Servis tabağına beğendisini dökerek ortasını çukur haline getirerek çukur kısma et harcı dökerek servise sunuyoruz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: