5 Nisan 2015 Pazar

Karamelli Cheesecake

Malzemeler:

 Tabanı için:

3 adet yulaflı bisküvi
150 gr tereyağı
1 fincan süt
1 çay kaşığı tarçın

İçi için:
3 yumurta
400 gr labne peynir
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 fincan şeker
1 limon kabuğu

Sosu için:
                                                                    1 su bardağı şeker
                                                                        1 kutu krema




Hazırlanışı:
Bisküviler rondodan geçirilir ve bir kabın içine dökülür, içine eritilmiş tereyağı ve süt konarak tahta kaşıkla karıştırılır ve daha sonra yoğrulur, hamur kıvamına gelince kelepçeli kalıbın içine konarak, 20 dk buzlukta bekletilir.

Bir kabın içerisinesüzme yoğurt, labne,  eklenir ve çırpılır.Ardından şeker ve yumurtalar ilave edilerek çırpılır ve sonra un, nişasta ve limon kabuğu eklenerek çırpılır.Kelepçeli kalıbımızın içine tabanın üzerine dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 1 saate yakın 170 derece pişirilir.

Piştikten sonra dışarıda soğumaya bırakılır, soğuyunca buzluğa 20 dk için konur.

Çelik bir tavaya şeker dökülür ve kısık ateşte ısıtılarak şeker erimeye bırakılır ve eriyince içine yavaşça krema dökülerek sürekli karıştırılır.Daha sonra buzluktan çıkardığımız kekimizin üzerine dökülerek buzdolabında 3-4 saat bekletilir.

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok: