9 Ekim 2012 Salı

Currant Bun/Krentenbollen/Üzümlü Çörek



Malzemeler:
3/4 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı (ben zeytinyağı kullandım 2 kaşık)
1 yemek kaşığı süt
1/4 su bardağı şeker (50 gr)
1 tutam tuz
1 yumurta
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz maya
3/4 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın

üstü için
2 yemek kaşığı su
1 yumurtanın sarısı


Yapılışı:

Sıcak su,süt,maya,yumurta ve unun yarısı (1.5 su bardağı) eklenir  bir kabın içinde karıştırılır.
Diğer malzemeler de katılır ve yoğrulur. 12 -13 tane küçük toplar yapılır ve 30-40 dk dinlendirilir
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
(içine isterseniz portakal,limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.)

 180 derece 25 dk pişirilir.
 Afiyet Olsun  

Hiç yorum yok: