Hindistan'da popüler olan Masala Çayı artık bütün dünyada tanınmaya başlandı.Bir çeşit baharattan oluşan bu çayın bir çok faydası var.
Hazımsızlığa,kötü nefes kokusuna,soğuk algınlığına,kan dolaşımına,faranjite,öksürüğe,kalbe,akciğere,
böbreklere iyi gelir,bağışıklık sistemini güçlendirir.
Malzemeler:
5 su bardağı su
5 adet karanfil
5 adet karabiber
5 adet kakule
1 çay kaşığı çörek otu
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı siyah çay
1 yemek kaşığı bal
(Arzu ederseniz içine zencefil ve tarçın da ekleyebilirsiniz.)
Bir litre su kaynatılır içine karanfil,karabiber,kakule(kakule ezilir içindeki tohumlar çıkacaktır,kabuğuyla birlikte suya atılır),çörek otu eklenerek 3-4 dk kadar kaynatılır.Daha sonra içine siyah çay atılır kaynayınca altı kısılır.İçine bal ile süt karıştırılarak çaya dökülür.Kısık ateşte gün boyu kalabilir,gün boyu 3 bardak tüketebilirsiniz.
(Demliğin üzerine porselen demlik koyarak buharda ısıttım.)
Afiyet Olsun ツ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder