16 Ekim 2012 Salı

Masala Chai/Masala Çayı


































Hindistan'da popüler olan Masala Çayı artık bütün dünyada tanınmaya başlandı.Bir çeşit baharattan oluşan bu çayın bir çok faydası var.
   Hazımsızlığa,kötü nefes kokusuna,soğuk algınlığına,kan dolaşımına,faranjite,öksürüğe,kalbe,akciğere,
böbreklere iyi gelir,bağışıklık sistemini güçlendirir.


Malzemeler:

5 su bardağı su
5 adet karanfil
5 adet karabiber
5 adet kakule
1 çay kaşığı çörek otu
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı siyah çay
1 yemek kaşığı bal
(Arzu ederseniz içine zencefil ve tarçın da ekleyebilirsiniz.)

Yapılışı:

Bir litre su kaynatılır içine karanfil,karabiber,kakule(kakule ezilir içindeki tohumlar çıkacaktır,kabuğuyla birlikte suya atılır),çörek otu eklenerek 3-4 dk kadar kaynatılır.Daha sonra içine siyah çay atılır kaynayınca altı kısılır.İçine bal ile süt karıştırılarak çaya dökülür.Kısık ateşte gün boyu kalabilir,gün boyu 3 bardak tüketebilirsiniz.

(Demliğin üzerine porselen demlik koyarak buharda ısıttım.)

Afiyet Olsun  

Hiç yorum yok: