16 Ekim 2012 Salı

Sebzeli Lazanya


































Malzemeler:
12 adet lazanya

1 su bardağı süt
1 yemek kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı un
bir tutam karabiber ve tuz
yarım soğan
1 adet kabak
1 adet havuç
2 közlenmiş kırmızı biber
2-3 adet mantar
(sotelemek için biraz zeytinyağı)
3 su bardağı rendesi kaşar peyniri





















Hazırlanışı:
Haşlanmaya gerek varsa lazanya haşlanır (paketin üzerinde yazar)
Soğanlar doğranır ve tavada hafif pişirilir.
Kabaklar ve mantarlar doğranır ,havuçlar soyacak yardımıyla ince ince kesilir.
Sırasıyla sotelenir.En son közlenmiş biber ilave edilir.

Bir yandan beşamel sos hazırlanır.
Bir tavada tereyağı eritilir.
İçine un konularak kavrulur ve sonra süt ilave edilerek pişirilir.
İçine tuz ve karabiber eklenir.

Bir borcama beşamel sostan birazcık dökülür ve üzerine lazanyalar tek tek yan yana yerleştirilir.
Üzerine sebzelerden birazı konur ve üzeri lazanyalarla kaplanarak beşamel sos dökülerek yaydırılır.
(Ben bir katı sebzeli bir katı peynirli şeklinde 4 kat yaptım,siz isterseniz her kata sebze de koyabilirsiniz.)
En son üzerine beşamel sos döktükten sonra 200 derece 20-25 dk pişirilir.Son 5dk kala üzerine bolca kaşar rendesi dökülür.

Afiyet Olsun  


Hiç yorum yok: