Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
1 su bardağı su
3/4 su bardağı şeker
Kreması için:
5 su bardağı süt
95 gr (3/4 su bardağı) şeker
3/4 su bardağı mısır nişastası
70 gr (1/2 su bardağı )pirinç unu
Hazırlanışı:
Yumurtalar 5-6 dk çırpılır sonra şeker eklenerek krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.(yaklaşık 7-8dk)
İçerisine geriye kalan malzemeler sıvıyağ,galeta unu,kabartma tozu,vanilya,hindistancevizi,ceviz içi eklenir.
Yağlanmış tepsiye dökülür.180 derecede 20-25dk pişirilir.
Şerbeti hazırlanır,kek ılıklaşınca şerbet üzerine dökülür.
1 lt sür ,şeker,nişasta ve pirinç unu bir tencereye dökülür ve iyice karıştırıldıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
Kekin üzerine dökülür.
1 gün buzdolabında dinlendirilir.
Afiyet Olsun ツ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder