16 Ekim 2012 Salı

Galeta unlu kek

























Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta  unu
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için:
1 su bardağı su
3/4 su bardağı şeker

Kreması için:
5 su bardağı süt
95 gr (3/4 su bardağı) şeker
3/4 su bardağı mısır nişastası
70 gr (1/2 su bardağı )pirinç unu

Hazırlanışı:
Yumurtalar 5-6 dk çırpılır sonra şeker eklenerek krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.(yaklaşık 7-8dk)

İçerisine geriye kalan malzemeler sıvıyağ,galeta unu,kabartma tozu,vanilya,hindistancevizi,ceviz içi eklenir.


Yağlanmış tepsiye dökülür.180 derecede 20-25dk pişirilir.

Şerbeti hazırlanır,kek ılıklaşınca şerbet üzerine dökülür.

1 lt sür ,şeker,nişasta ve pirinç unu bir tencereye dökülür ve iyice karıştırıldıktan sonra kısık ateşte pişirilir.

Kekin üzerine dökülür.

1 gün buzdolabında dinlendirilir.

Afiyet Olsun  






Hiç yorum yok: