29 Eylül 2012 Cumartesi

Elmalı Turta
























Malzemeler:

125gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta(1 yumurtanın sarısı ayrılacak üzerine sürmek için)
2-3 damla limon suyu
3-4 bardak un


Harcı için:

4-5 adet tane elmanın rendesi
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi ya da fındık içi

Üzeri için:
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri




Yapılışı:

Hamur malzemeleri karıştırılır ve hamur elde edilir.Bir parça hamur ayrılır.(üzerine şerit yapmak için)
Tart kabı yağlanır ve hamur içine yayılır.

Harcın yapılışı:
Bir tavaya rendelenmiş elmalar konulur,
içine şeker, ilave edilerek pişirilir.
Piştikten sonra ceviz içi eklenir.

Kalan hamurlardan şeritler yapılarak üzerine konulur.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25dk pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülür.

Afiyet Olsun  

Hiç yorum yok: