25 Haziran 2015 Perşembe

Bohça Kebabı






Malzemeler:


İç Harcı İçin
300 gr kuşbaşı et (Ben kavurma kullandım)
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
1/2 su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış havuç
1/2 yemek kaşığı domates salçası
tuz,  karabiber
 

 

Krep Hamuru İçin:
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
tuz

Beşamel Sosu İçin:
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı tam buğday unu
300 ml süt
    tuz, karabiber 

                                 Üzeri İçin 
 İnce dilimlenmiş kaşar peyniri ya da kaşar rendesi

















Hazırlanışı: 
İç Harç:
Bir tencerede zeytinyağı konur ve azıcık su ilave edilerek etler kavrulur.
Yemeklik doğranan soğanlar eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
Biberler ince ince doğranır ve eklenerek karıştırılır.
Salça biraz suyla açılarak eklenir ve karıştırılır.
Bezelye, havuç ve küçük küçük doğranan domatesler ve tuz eklenerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Krep için:
Süt ve yumurta bir kaba eklenerek çırpılır
Un, zeytinyağı ve tuz eklenerek tekrar çırpılır Krep malzemeleri bir kabın içinde karıştırılır.
Bir tavaya bir iki damla zeytinyağı eklenerek pamuk yardımıyla tavaya yayılır.
Küçük bir kepçe ile krep hamuru alınarak tavaya dökülerek her iki tarafı da pişirilir.

Beşamel sos için:1.5 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve 1.5 yemek kaşığı un dökülerek iyice karıştırılır ve içine 300 ml süt eklenir ve sonrasında karabiber ve tuz dökülerek krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak ocaktan alınır.

Yuvarlak bir kasenin içine krep konur ve içine iç harcı konarak dışa taşan kısımları kapanarak tepsiye konur ve üzerine beşamel sos dökülerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dk kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirilir.
 

























Hiç yorum yok: