21 Haziran 2015 Pazar

Kapalı Gevrek Pide





Malzemeler

5 su bardağı un
1/2 su bardağı kaymak
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı peynir altı suyu( süt ya da su)
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1/2 tatlı kaşığı organik nişastası ve karbonat(ya da 1 paket kabartma tozu)
1 çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta(sarısı üzerine sürmek için ayrılır)

İç malzeme:
200-300 gr kavurma
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1-2 adet yeşil biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı domates salçası


2 çorba kaşığı  tereyağı
Pidenin içine koymak için ince dilimlenmiş kaşar peyniri









Hazırlanışı:
1.Yumurtanın sarısı ayrılarak akı diğer bütün hamur malzemeleriyle beraber yoğrulur ve 20-25 dakika dinlendirilir.
2.Bir tavada ince doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur.
3.Salça eklenir ve karıştırılır.
4.Biberler doğranarak eklenir ve sotelenir, en son domateslerle önceden hazırlanmış bulunan kavurma et eklenerek 4-5 dk daha kavrularak ocaktan alınır.
5.Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınarak merdane yardımıyla uzunlamasına açılır.
6.Küçük bir tavada tereyağı eritilir.
7.Açılan pide hamurunun tabanına fırça ile sürülür ve kenarlardan kıvrılır.
8.İçine ince dilimlenmiş kaşar peyniri ve üzerine kavurma harcı konur.
9.Arzunuza göre pidenizi açık ya da kapalı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
10.Hazırlanan pideler yağlı kağıda konularak üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede 20 dakika pişirilir.
11.Açık şekilde hazırlarsanız piştikten sonra üzerine kaşar rendeleyerek tekrar fırına koyup kendi ısısında eriyinceye kadar beklenerek sunuma hazır hale gelir.


Not:
1- Kaymak ne kadar fazla olursa o kadar lezzetli olur
2-Evde peynir yaptıysanız suyunu atmayıp tuzlu hamur işlerinde kullanabilirsiniz.



















Hiç yorum yok: