11 Ocak 2016 Pazartesi

Zencefilli Kurabiye/ Gingerbread Biscuits/ Yılbaşı Kurabiyesi




Malzemeler:
1 yumurta
3/4 su bardağı şeker
4 su bardağı tam buğday unu
1/2 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı ( tereyağı için 175 gr.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaçığı toz zencefil 
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pekmez

Yapılışı:
Malzemeleri karıştırıp elinize yapışmayacak şekilde hazır hale gelen hamur  strece sarılarak buzlukta 15 dk. bekletilir.Kurabiye hamuru hassas olduğu için tepsiye alırken hamur parçalanabilir bu yüzden dolapta bekletilmeli.Yağlı kağıt üzerinde açılmasını tavsiye ederim.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirmeniz yeterli olacaktır. 

Afiyet olsun



Hiç yorum yok: