19 Haziran 2015 Cuma

Güllaç












Malzemeler
 
8 su bardağı süt 
1.5 su bardağı şeker 
10 yaprak güllaç 
Fındık ya da ceviz içi
Birkaç damla gül suyu(isteğe göre)
Muhallebisi için 
5 su bardağı süt 
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı tereyağı 
1 damla sakızı ya da 1 tatlı kaşığı sakız reçeli
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Bir tencereye 5 su bardağı süt, toz şeker, un, pirinç unu konarak kısık ateşte sürekli karıştırılır.Isınınca içine 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir.Pişmeye yakın damla sakızı ya da sakız reçeli ilave edilerek karıştırılır.Piştikten sonra vanilya eklenerek son bir kez daha karıştırılarak ocaktan alınır.
Muhallebi pişerken  başka bir tencerenin içine güllacı ıslatmak icin 8 su bardağı süt ile 1.5 su bardağı toz şekeri kaynatalım. 

Geniş bir tepsiye güllaç yaprağını koyup kaynar şekerli sütle ıslattıp(yalnız cok fazla süt dökmedim çok sulu sevmediğim icin ) diger 5 katına da aynı işlemi uygulayalım. Ceviz içini istediğiniz yaprakların arasına serpiştirebilirsiniz 5..yaprağını süt ile ıslatarak muhallebi üzerine dökülerek  tekrar üzerine diğer güllaç yaprağı konularak aynı şekilde sütle ıslatılarak istenilen yaprakların arasına ceviz içi ilave edilerek en üstte konulan güllaç  yaprağı sütle ıslatılarak buzdolabında soğumaya bırakılır.Servis edeceğiniz zaman gül reçeli, fıstık, fındık ya da  ceviz ile süsleyebilirsiniz. 

Not: Arzu ederseniz güllaçları ıslatacağınız sütün içine birkaç damla gül suyu ilave edebilirsiniz.










































Hiç yorum yok: