14 Eylül 2014 Pazar

Zeytinli Pogaça



Malzemeler:

 1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
4/3 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
4.5 su bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu
1 büyük kase zeytin ezmesi
1 tutam tuz

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı
Çörek otu


Hazırlanışı :

Bir kabın içine un hariç diğer malzemeler konur ve karıştırılır.
Daha sonra un yavaş yavaş dökülür ev üzerine kabartma tozu dökülerek tahta kaşıkla karıştırılır.
Hamur kıvamına gelince yoğrularak büyük parçalar alınır ve merdane yardımıyla açılır.
Su bardağı yardımıyla hamur yuvarlak parçalara bölünür.
İçine zeytin ezmesi konarak hamur yarım ay şeklinde kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu dökülür.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk pişirilir.








Hiç yorum yok: