Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağına yakın toz şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru incir
2 adet muz
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
3-3,5 su bardağı un
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına yumurta kırılır, şeker eklenir ve çırpılır.
İçine zeytinyağı, keçiboynuzu unu, un, kabartma tozu ve püre haline getirilmiş muzlar karışıma eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır.
İçine vanilya ince doğranmış incir ve ceviz eklenir ve tekrar karıştırılır.
Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yağlanmış fırın tepsisine konularak önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder