18 Aralık 2016 Pazar

Kuşüzümlü Petibör





Malzemeler:

1 su bardağı şeker
200 gr tuzsuz tereyağı
aldığı kadar un
3-4 yemek kaşığı su
1/2 çay bardağı kuşüzümü
1 paket vanilya
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Yoğurma kabının içerisine yumuşamış tereyağı, şeker alınır ve krem kıvamına gelinceye dek yoğrulur.
İçine aldığı kadar un eklenerek iyice yoğrulur.
İçine vanilya, tarçın, zencefil ve kuşüzmü  eklenerek bir kez daha yoğrulur.
Merdane yardımıyla hamur açılarak bıçak ya da pizza kesiciyle dikdörtgen şeklinde kesilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirilir.




Hiç yorum yok: