5 Ocak 2015 Pazartesi

Reçelli Kek


Reçelli Kek
Malzemeler:1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağına yakın şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı incir reçeli
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
yarım limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
10 adet badem
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tarçın












Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker çırpılır.Üzerine yağ, süt eklenir ve karıştırılır.
Un ve kabartma tozu da eklendikten sonra iyice çırpılır.
Diğer malzemeler eklenir ve karıştırıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dökülür.

Üzeri için
Bademler suda haşlanır ve soğuk sudan geçirilerek kabukları soyulur.
Bir tavada 1-2 dk kavrulur ve  robottan geçirilir.
İçine şeker ve tarçın eklenerek karıştırılır ve kekin üzerine dökülür.
30-35 dk 185 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok: