5 Ocak 2015 Pazartesi

Kıymalı Lazanya




Malzemeler15 adet lazanya(önceden pişirilmeye gerek olmayandan)50g rendelenmiş kaşar ya da ince dilimler halinde de kullanabilirsiniz
Beşamel Sos için
2 yemek kaşığı un2 su bardağı süt2 yemek kaşığı tereyağı1/2 çay kaşığı tuzBir tutam karabiber
İç Harç için 
300gr kıyma1 adet rendelenmiş havuç1 adet rendelenmiş domates ya da 4-5 adet kuru domates1 adet ince doğranmış soğan1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 tatlı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber2 yemek kaşığı zeytinyağı









Hazırlanışı:


İç harcı için
Tencereye yağ konarak soğanlar kavrulur, içine kıyma eklenir ve pişirilmeye bırakılır.
Daha sonra rendelenmiş havuç ve kuru domatesler(önceden haşlandıktan sonra) eklenir 7-8 dk pişirilir.
Salçalarla beraber tuz ve karabiberde eklenerek 50 ml su eklenerek 5 dk kaynatılması için bırakılır.


Beşamel sos için 
Bir tavada tereyağı eritilir ve içine un konarak çırpılır.
Piştikten sonra süt ilave edilir ve kısık ateşte pişene kadar karıştırılarak içine tuz ve karabiber eklenir.
Lazanyalar bir tepsiye konur ve her kat için ayrı ayrı beşamel sos sürülür ve üzerine kıymalı harç eklenir.Bu şekilde üst üste konan diğer lazanyaların üzeri için de aynı işlem uygulanır.En üstteki lazanyaya sadece beşamel sos eklenir ve üzerine rendelenmiş ya da ince dilimlenmiş kaşar konarak 20-25 dk  195 derece üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Arzu ederseniz her lazanya arasına da kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok: