Malzemeler:
300 gr. kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı fındık ya da ceviz
Muhallebisi için:
1 litre sür
5-6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası(ben pirinç unu kullandım)
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 kutu pasta kreması
1 paket krem şanti(olmasa da olur)
Hazırlanışı:
Muhallebisi için, krema ve krem şanti hariç bütün malzemeler ilave edilerek çırpıcıyla karıştırılır. Piştikten sonra muhallebi soğumaya bırakılır .
Soğuduktan sonra içine krema eklenip karıştırılır ve daha sonra krem şanti eklenir ve çırpılır.Kadayıfların yarısı bir borcama dökülür ve üzerine muhallebi dökülür tekrar kadayıfların kalan yarısı muhallebinin üzerine dökülerek 1 bir kaç saat buzlukta bekletilir ya da 1 gün buzdolabında bekletebilirsiniz.
Servis ederken üzerine dondurma ilave edebilirsiniz.
Servis ederken üzerine dondurma ilave edebilirsiniz.
Afiyet ,bal, şeker olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder