4 Ağustos 2011 Perşembe

Dondurmalı Muhallebili Kadayıf



















  • Malzemeler:

    300 gr. kadayıf
    6 yemek kaşığı toz şeker
    6 yemek kaşığı tereyağı
    1.5 su bardağı fındık ya da ceviz

    Muhallebisi için:
    1 litre sür
    5-6 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası(ben pirinç unu kullandım)
    2 kahve fincanı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 kutu pasta kreması
    1 paket krem şanti(olmasa da olur)
Hazırlanışı:
Büyük bir tencereye yağ,şeker ve kadayıflar konulur.Kadayıflar hafif kızarınca içine fındık içi ya da cevizler eklenir ve kızarıncaya kadar karıştırılır kısık ateşte (yaklaşık olarak 15-20 dk sürüyor)
Muhallebisi için, krema ve krem şanti hariç bütün malzemeler ilave edilerek çırpıcıyla karıştırılır. Piştikten sonra muhallebi soğumaya bırakılır .
Soğuduktan sonra içine krema eklenip karıştırılır ve daha sonra krem şanti eklenir ve çırpılır.Kadayıfların yarısı bir borcama dökülür ve üzerine muhallebi dökülür tekrar kadayıfların kalan yarısı muhallebinin üzerine dökülerek 1 bir kaç saat buzlukta bekletilir ya da 1 gün buzdolabında bekletebilirsiniz.
Servis ederken üzerine dondurma ilave edebilirsiniz.
Afiyet ,bal, şeker olsun:)

Hiç yorum yok: