29 Ağustos 2011 Pazartesi

Bal Parmak Tatlısı















Malzemeler
2 yumurta
2 kabartma tozu
1 vanilya
2 su bardağı irmik
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Şerbeti için: 5 su bardağı kaynar su
4 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
Bütün malzemeler karıştırılır.
Kulak memesi yumusaklığında köfte şeklinde uzunlamasına şekil verilir.
Bir miktar irmik ayrı bir tabağa konulur,hazırlanan irmik tatlıları irmiğe bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.
200 derecede pişirilir.
Şerbeti 5 su bardağı kaynar su ,4 su bardağı şeker karıştırılır (Bu şerbetin özelliği kaynamadan yapılması böylece yerken insanı baymıyor.)Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkarılan tatlıya dökülür.

(Bir gün buzdolabında beklemesi gerek daha güzel oluyor)

Denemenizi tavsiye ediyorum.


Hiç yorum yok: