21 Temmuz 2011 Perşembe

çerkez mantısı

















Malzemeler:

3 su bardağı un
2,5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 kaşık sıvı yağ

İç malzemesi:
2-3 patates
1 soğan
bir tutam tuz
biraz karabiber ve kırmızı pulbiber

Hazırlanışı:

Un,su ,tuz,sıvı yağ karıştırılarak hamur haline getirilir.
Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak çok ince olmayacak biçimde açılır.Su bardağının ağzıyla yuvarlak parçalar kesilir .
İçi için ,haşlanmış patatesler kavrulmuş soğanla beraber karıştırılır içine bir tutam tuz ,kırmızı pul biber ve karabiber eklenir.Yuvarlak hamur parçalarının içine konup kapatıldıktan sonra haşlanmış suya atılarak pişirilir.Daha sonra kullanılacaksa eğer fırında kurutabilirsiniz.
En son üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı salçalı sos dökülür.

Hiç yorum yok: