28 Mart 2011 Pazartesi

İrmik Helvası


Sezon 1:Tatlı krizi

Bölüm: İrmik Helvası

Oyuncular:

125 gr. margarin/tereyağı
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için)
1 çorba kaşığı çam fıstık (Tabi ki yine evde eksik malzeme olduğu için kullanamadım)
süslemek için fındık içi

Çekim Aşaması:

Karakterlerimizden 125 gr margarini eritip, 1,5 su bardağı irmiği ekleriz ,biraz kaynaşıp,anlaşmaları için utanana kadar /hafif yanakları pembeleşinceye kadar kavururuz. Daha sonra Fıstık devreye girer ve onu da ilave ederiz.Biraz daha karıştırırız.
Sonra 1 su bardağı su ve sütü, daha sonra 1 su bardağı şekeri de ilave edip güzelce karıştırırız. Tenceremizin kapağını kapatıp hafif ateşte suyu çekmesini bekledikten sonra altını kapatırız,ve 10-15 dakika bekledikten sonra 2 çorba kaşığı şeker serpip karısıtırıp. Demlenmesi için bırakırız,eğer canınız cok çekmişse bırakın midenizde demlensin. :D
fındık içiyle süslemeyi unutmayın :)



Gösterim :


Tatlı krizini tatlıya bağlayan tatlı :D

Hiç yorum yok: