14 Mart 2011 Pazartesi

Makarna Günlükleri1-Sebzeli Makarna


Makarna tutkunları buraya! :)) :D

Öncelikle şunu belirtmeliyim bu başlık ve içerik riddick günlüklerinden esinlenilerek hazırlanmamıştır. :D

Öğrenci mutfağının vazgeçilmezi,çocukların en sevdiği,pratik ,enerji veren makarna ile ilgili yemek tarifini hemen verirsem makarnaya ayıp olur o yüzden birazcık makarnayı tanımak gerek diye düşündüm :)
Buğday ve sudan oluşan makarna sanılanın aksine şişmanlatmaz enerji verir. Protein ve B vitamini yüksek, hazmı kolay yiyecektir.Makarna yapabilmek bence sanat işidir,birazcık yaratıcılık gerektirir.Özellikle değişik soslarla süsleyebileceğiniz makarna için baharatları iyi bilmenin yanında birazcık da damak tadınızın iyi olması gerekir.(ben ,şahsen,bizzat,kendim böyle düşünüyorum :) )

Çok fazla seçeneği olan makarnayı her şekilde sebzelerle,etlerle,süt ürünleriyle hatta abartıp çorbalarla bile kullanabilirsiniz. :)

Makarna mutluluktur,huzurdur(maddi ve mani anlamda) :D

Evimizin neşesi olan makarnayı her zaman sevgi ve saygıyla anacağız
:D
Evet,bu duygulu yazımdan sonra sanırım artık tarife geçebilirim :) :D


Malzemeler:
yarım paket spagetti makarna
(250 gr)
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet yeşil çarliston biber1 adet ince uzun havuç
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
3-4 diş sarımsak
3-4-5yemek kaşığı sıvıyağ :D
3 yemek kaşığı soya sosu(soya sosu kullanmadım)
1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)(evde yoktu kullanamadım,onun yerine yarım çay bardağından biraz fazla süt kullandım)
2 adet yumurtanın sarısı(1 yumurta sarısı kullandım)
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar

Yapım aşaması:


öncelikle fotoğrafta da görüldüğü gibi sarımsakları pirinc tanesi,ya da küçük boncuk, toplu iğne başı ,düğme deliği vb büyüklükte doğrarız. :D
daha sonra biberleri ve havuçları kürdandan daha kalın tam olarak kibrit boyu ve kalınlıgında ince bir şekilde keseriz. Diğer bir yandan makarnayı haşlarız.Vok tavaya ya da teflona yağı döküp önce sarımsakları 1-2 dk kavurup ardından havuç ve biberleri de ekleyip 7-8 dk kavururuz.Soya sosu eklemek isteyenler bu esnada ekleyebilir 1-2 dk daha karıştırıp, pul biber ya da karabiber ilave edilir.
Haşlanmış makarnayı süzdükten sonra , bir kaseye süt kreması ve yumurtanın sarısını çırpıp( ben süt kullandım ,kremamız yoktu, 1 yumurta sarısı ekledim
) tavaya dökeriz 1-2 dk daha karıstırdıktan sonra makarnayıda ilave edip 2-3 dk daha kavurulur.
Servis yaparken üzerine rendelenmiş kaşar ilave edilir.Sonra happur çuppur happur çuppur yenir :D
Çıkarılacak ders:
Buzdolabında mutlaka krema bulunmalı! :)

riddick günlüklerinde ,pardon makarna günlüklerinde buluşmak üzere sevgiyle,mutlulukla kalın! :) 

Hiç yorum yok: