10 Kasım 2016 Perşembe

Portakal Sulu Kerevizli Yer Elması



Malzemeler:
1 büyük boy kereviz 
1 kg yerelması
5 küçük boy havuç
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1 büyük boy soğan
1/2 limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
biraz maydanoz 


Hazırlanışı:
Kerevizler soyulup küp küp kesilerek limonlu suda bekletilir.
Yerelması ve havuçlar soyularak yuvarlak dilimlenir.
Tencereye zeytinyağının yarısı dökülür ve üzerine sırasıyla piyazlık doğranmış soğanlar, limonlu sudan çıkarılan kereviz, havuç, yerelması eklenir. 
Üzerine kalan zeytinyağı dökülür.
1 su bardağı portakal suyunun içine şeker eklenerek karıştırılır ve yemeğin üzerine dökülür.
Yeterince tuz ilave ettikten sonra üzerine maydanoz eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Piştikten sonra soğumaya bırakılır ve tencere ters çevrilerek servis tabağına alınır.





1 yorum:

Ali dedi ki...

Pişmiş kerevizi hiç yemedim. Eminim bu tarifle güzel olacaktır. ((: